12
Nov

Kako organizovati svadbu, rođendan, proslavu?

 

Većina veselja ima mnoge zajedničke aspekte kada krenete u planiranje. Razmere događaja i budžet su 2 ključna faktora . Možete odrediti budžet, međutim, najbolje bi bilo da napravite spisak najvećih stavki, a na osnovu tog broja kalkulišete dalje. Sve počinje sa izborom mesta, liste gostiju, izborom benda .

 

Predstavljamo Vam  par saveta za organizovanje idealnog venčanja, rođendana, i uopšte, proslava. Daćemo vam par smernica za dobar start, a vi naravno prihvatite samo one koje smatrate ispravnim i krenite u organizovanje svoje savršene proslave.

 

Počnite sa organizovanjem budžeta

 

Pre nego što počnete da angažujete ljude koji će vam pomagati u raznim detaljima za svadbu,rođendana ili događaja, morate temeljno da utvrdite svoj budžet koji možete da koristite u tu svrhu. Odredite šta vam je sve potrebno (prostor, keternig, muzika…), a šta vam nije potrebno na proslavi, i uvek računajte 5% više da biste za svaki slučaj uvek imali dovoljno novca. Ukoliko čitav događaj prepuštate planeru, on bi trebalo da vam pomogne u razradi budžeta, ali i planiranju sitnijih detalja koji su vama bitni. Planer može da Vam da realne procene cena za sve što Vam je potrebno i pouzdaniji su od časopisa i interneta .

 

Osmislite viziju svoje proslave

 

Kakvu proslavu zamišljate? Uzmite u obzir budžet koji imate, kao i atmosferu koju želite, pa tek onda počnite da razmišljate o dekoracijama. Sastavite listu gostiju, razmišljajući sa kime želite taj dan da podelite. Da li postoji specifično mesto gde biste želeli da se održi? Jednom kada postavite svoje prioritete i usaglasite ih sa postojećim budžetom, možete da počnete sa pretvaranjem svog sna u javu.

 

Savetujete se sa ljudima od poverenja

 

Za ovaj deo možete da se posavetujete sa ljudima koji su već prošli kroz čitav proces organizovanja neke proslave, venčanja, rođendana itd. Oni  imaju iskustva, pa će vam dati najbolje savete. Ukoliko angažujete planera(ili više njih) najbitnije je da se odlično razumete sa tom osobom jer ne želite da budete razočarani,  da li venčanicom, da li cvetnim aranžmanima, da li restoranom, i sl. Dopustite i njima malo kreativne slobode.

 

Kako izabrati muziku za proslavu

 

Uvek je dobro da se svojim bendom razjasni  i utvrdi ono što je nije uključeno u njihovu cenu. U koliko sati će biti prisutni, da li prave pauze, ukoliko ih prave, koliko vremenski one traju… Odvojite trenutak da proverite koliko bend za svadbe naplaćuje sate nakon dogovorenog vremenskog nastupa. To je korisno znati ukoliko je gostima uz muziku baš ugodno, i žele da ostanu duže, nego što ste očekivali.

 

Bez obzira na to da li ste rezervisali muziku za svadbu, rođendan ili neku drugu proslavu, morate biti sigurni u svoj muzički izbor. Listu pesama treba da sastavite pre Vašeg velikog dana. Ukoliko niste sigurni uz koju vrstu muzike želite da đuskate, popričajte sa izabranim bendom za svadbe i zamolite ih da Vam daju par ideja. Sigurni smo da ćete zajedno napraviti idealan izbor muzike za vašu proslavu, rođendan ili venčanje.

 

Napravite proslavu kakvu ste oduvek želeli

 

U doba Pinteresta, Tumblra i blogova u mogućnosti smo da vidimo hiljade savršenih fotografija sa raznih događaja: venčanja, rođendana, zabava, proslava… Zbog toga se možete naći u iskušenju da takvu zabavu u potpunosti iskopirate. Imajte u vidu koliko je njih videlo te fotografije i koristilo ih u nedostatku sopstvenih ideja. Pazite da vaša proslava ne izgubi lični pečat koji nadahnjuje i daje smisao čitavoj manifestaciji. Svakako možete da se poslužite i tuđim idejama ako se u potpunosti pronalazite u njima.

0 Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.